O udruzi

Prva smotra pasa 04/1981Kinološko društvo je osnovano 10. tarvnja 1981. godine prema tadašnjem Zakonu o društvenim organizacijama, petnaest ljubitelja čistokrvnih pasa i lovaca, građana Donjeg Miholjca odlučilo je osnovati kinološko društvo.

Na osnivačkoj Skupštini koja je održana u velikoj sali dvorca Mailath okupilo se dvadesetak građana, koji su na prijedlog osnivača donijeli Statut društva.
Nakon toga pristupilo se izboru Upravnog odbora od sedam članova.Za prvog predsjednika izabran je Josip Sabo, za tajnika Josip Filošević i još pet članova.

U svibju iste godine održana je prva Smotra pasa svih pasmina na Staroj Dravi.Na Smotru je dovedeno više od dvadeset pasa različitih lovačkih i nelovačkih pasmina.
Od tada se svake godine u proljee organizirala Smotra pasa, i istovremeno ispiti za lovačke pse.

Interes građana i lovaca sve je veći tako da smo1989. Godine imali oko 80 članova.Do te godine organizirali smo pet Saveznih utakmica pasa ptičara na kojima je sudjelovalo nekoliko natjecatelja iz tadašnjih Republika.
Nakon demokratskih državnih izbora 1990. Godine društvo se preimenuje u Kinološku udrugu 1981. Pod kojim nazivom i dans djeluje.

U novoj Hrvatskoj državi udruga nastavlja rad udružena u Hrvatski Kinološki Savez kao članica F.C.I.-a.
Već 2002. Godine u suradnji s HKS-om i Mađarskim Kinološkim Savezom organizira se dvojna međunarodna izložba pasa Donji Miholjac-Pecs na kojoj je bilo oko 900 izloženih pasa različitih pasmina, dovedenih iz devet europskih zemalja.

Nakon toga organiziramo Nacionalne Izložbe 2006., 2008., i 2010. godine i na tim Izložbama su izlagači iz nekoliko Evropskih zemalja sa izloženih više od tristotine pasa.

Predsjednik: Josip Sabo

Tajnik: Zrnka Stamatoska

Blagajnik: Blanka Slačanac

Delegat Za Skupštinu Hrvatskog Kinološkog Saveza: Josip Sabo

Voditelj Uzgoja Pasa: Mario Slačanac, Dr.Med.Vet

Referent Za Tetoviranje: Zlatko Zetović

 

Upravni Odbor:

 1. Josip Sabo – Predsjednik
 2. Josip Šimunović – Zamjenik Predsjednika
 3. Mario Slačanac
 4. Zlatko Zetović
 5. Višnja Sabo
 6. Blanka Slačanac
 7. Stjepan Dorkić
 8. Zrnka Stamatoska
 9. Nikola Rogić
 10. Ana Popović

Nadzorni Odbor:

 1. Zvonimir Divošević – Predsjednik
 2. Ivan Prša – Zamjenik Predsjednika
 3. Dominik Knežević

 

Dokumenti:

Zapisnik sa osnivačke skupštine (PDF)

Pristupnica (DOC)